Varukogen är tom!

om muk

muk är målprodukten för dem som vägrar rätta in sig i leden, som hyllar variation och propsar på att göra ett kraftfullt personligt yttrande. muk är ett undergroundmärke som har byggt upp sitt rykte enbart med hjälp av orubbliga prestationer.  De 1 000 salonger världen över som säljer muk har klassat det som frisörbranschens nästa stora ikonmärke.

muk grundades i Melbourne i Australien 2006 och gav sig ut för att utveckla ett märke som gick emot den trend som alla andra hårvårdsföretag representerade. Deras vision var att skapa en produktserie som inte bara konkurrerade ut de som var marknadsledande, utan som också tog tag i fantasin och uppmärksamheten kring en marknad som konstant bombarderas med ”vetenskaplig” jargong och magiska påståenden. muk är inte bara bra hårprodukter, det är också en kultur, en livsstil, en attityd.

muk lanserade sin första produkt ”hard muk” i slutet av 2006. Med bara en produkt gjorde muk succé över en natt och konkurrerade ut många av de ledande branschmärkena inom loppet av några veckor. Kundserviceavdelningen på muk svämmade över av samtal från salonger som alla bokstavligen undrade ”vad är muk för något?” Kunderna krävde att deras salong skulle sälja muk! Varför?  Därför att muk inte bara är en bra produkt! Det hade slagit an en sträng hos kunderna som var redo att bryta sig loss från den trista världen av ”jag också”-produkter och dito marknadsföring. muk är unikt, styggt, provokativt, sexigt och framför allt – annorlunda.

Det australiska Hair Fashion Awards är de australiensiska frisörernas Oscar-pris och har över 150 nya produkter som tävlar varje år. Som ett erkännande för sina fantastiska prestationer nominerades ”hard muk” till finalist i AHFA:s kategori ”Bästa nya produkt” år 2008, följt av ”deep muk leave in-balsam”, som nominerades till AHFA:s kategori ”Bästa nya produkt” år 2009.

muk har visat sig vara en fantastisk produkt, och kombinationen av ultracool förpackning och kontroversiell marknadsföring var precis vad marknaden letade efter. Märkeskulturen ”muk” var född. 

Om

muk är målprodukten för dem som vägrar rätta in sig i leden, som hyllar variation och propsar på att göra ett kraftfullt personligt yttrande. muk är ett undergroundmärke som har byggt upp sitt rykte enbart med hjälp av orubbliga prestationer. De 1 000 salonger världen över som säljer muk har klassat det som frisörbranschens nästa stora ikonmärke.

Gilla oss